Julen står for døren.

Vi er nu halvvejs igennem december, julen er lige rundt om hjørnet, og jeg har snart juleferie, hvilket jeg glæder mig til. Jeg er ikke kommet i gang med at købe julegaver endnu, men regner med at få styr på det inden juleaften. Nogle år har jeg haft styr på alle julegaverne i november måned, andre år har jeg løbet rundt i Magasin den 23. december hen under aftenen med nogle få andre, der også var ude at købe julegaver.

3. søndag i advent.

Det jeg også glæder mig til her i december har ikke noget med julen at gøre, men at dagene begynder at være længere. Jeg har ikke noget mod den mørke tid, for mig er den hyggelig, men jeg er mere træt i den mørke tid, og jeg når ikke alt det, jeg gerne vil, føler lidt mine dage bliver komprimerede. Jeg vil gerne nå så meget, mens der er lyst, men det er svært, når man tager på arbejde når det er mørkt, og kommer hjem når det er mørkt.

I sidste weekend havde den vej jeg bor på, den traditionsrige ”Tour de Julebesøg”, som har stået på i ca. 10 år. En god måde at få hilst på sine naboer og få sagt god jul. Jeg bor på en lille stikvej med 11 parcelhuse. Alle huse er med, men engang imellem er der et enkelt afbud pga. andre familiearrangementer. Fremgangsmåden er, at der i god tid bliver meldt to datoer ud, hvor man melder ind, hvilken dato der passer en bedst. I år var vi 9 huse med i ”Tour de Julebesøg”. Der bliver lagt en fin plan, og en tidsplan, hvornår vi skal besøge de forskellige huse. Hvert besøg er af 45 minutters varighed. Man få lidt at drikke og lidt at spise hvert sted. Det er rigtigt hyggeligt, og man får talt med næsten alle sine naboer, idet man flytter sig og ikke er bænket om et bord en hel dag.

I år var jeg lidt spændt på ”Tour de Julebesøg” og hvordan det skulle gå med min diabetes, og om jeg kunne finde ud af at småspise ud over en hel dag og få insulin. Det gik, jeg fik noget at spise, og tog ingen insulin. De sidste par år, er der blevet serveret det samme at spise i hvert enkelt hus, som året før, på nær et enkelt år, hvor alle uden at have talt sammen havde tænkt, at der blev serveret alt for meget mad på sådan en dag, og alle havde valgt kun at servere noget at drikke. Folk blev meget beruset det år, og var meget sultne. Året efter var der lidt at spise igen i samtlige huse.

Derfor havde jeg en ide om, at mine naboer serverede ost og lækker pølse, og at der senere bliver serveret hotdogs hos en nabo længere nede af vejen. Derudover valgte jeg ikke at drikke alkohol, men te og sukkerfri sodavand. Jeg ved, at jeg ikke behøver insulin til ost og pølse. Da vi kom til hotdogs, valgte jeg ikke at tage brødet, hvilket betød, at jeg ikke havde behov for insulin. Jeg tog mit blodsukker løbende gennem dagen, og mit blodsukker var perfekt. Jeg havde min insulin med, hvis jeg fik lyst til den hjemmelavede julekringle eller æbleskiver. Jeg har tidligere måtte gå tidligere hjem fra ”Tour de Julebesøg”, fordi jeg havde så ondt i maven fordi jeg havde spist for meget, dette var ikke aktuelt i år.

Julesmåkager. Er prøvesmagt idet mit blodsukker var for lavt, 3,8. To julesmåkager, så var blodsukkeret fint igen.

En del af mine naboer er jeg også venner med på Facebook, så de vidste godt jeg har diabetes. Men der er også nogle af mine naboer, som jeg ikke er venner med på Facebook, så det var nyt for dem, at jeg havde fået konstateret diabetes.  Det fik vi talt lidt om, ikke at det fyldte dagen, så spændende er diabetes heller ikke. Min søde nabo er praktiserende læge, og vi kom også til at drøfte forskellen på Type 1 og Type 2 diabetes.  Jeg fortalte, at min bedstemor havde Type 2 diabetes. Min nabo oplyste, at Type 1 og Type 2 diabetes ikke hænger sammen, og jeg har ikke fået Type 1 diabetes fordi min bedstemor havde Type 2 diabetes. Jeg har selv tænkt tanken, at jeg ikke kan forstå, at de to sygdomme skal have det samme navn udover tallet, idet folk nemt forveksler de to sygdomme. 

Hvis jeg blev spurgt, kunne jeg godt tænke mig, at Type 1 og Type 2 diabetes havde forskellige navne, da jeg ser de to sygdomme som meget forskellige.

Min blog går nu på juleferie, og jeg ønsker alle en Glædelig Jul og Godt Nytår. Bloggen starter op i det nye år igen, men man kan fortsat følge mig på Facebook og Instagram.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *