Hvorfor skal folk slås ned !

Nu er mit liv også meget mere og andet end diabetes, så jeg har dedikeret dette blogindlæg til et vigtigt emne, som i bund og grund ikke skulle være nødvendigt at skrive om, hvis folk kunne finde ud at opføre sig ordentligt.

Som jeg tidligere har skrevet om, er jeg mor til 2 drenge, en på 21 år som er flyttet hjemmefra og en på 16 der lige om lidt bliver 17 år.

Min yngste søn er i år begyndt i gymnasiet, hvilket han er glad for. Han er også begyndt at drikke alkohol og gå til fester. Han elsker at danse og have det sjovt. Jeg har endnu ikke haft en snak med ham, hvordan man skal passe på sig selv i nattelivet i Aarhus, da han er for ung til at komme ind på de forskellige diskoteker i Aarhus. Det han har gået til er private fester og gymnasiefester.

Vi har som forældre altid hentet vores børn om natten, når de har været til fest. Da vores store søn boede hjemme blev han også hentet fra nattelivet i Aarhus midtby.  Vi har også tit kørt flere af vores sønners venner hjem fra en fest eller nattelivet i Aarhus, for at være sikker på, at de kom godt hjem.

Fredag den 21. februar var min yngste søn til gymnasiefest. Jeg havde aftalt med ham, at han ringede, når han skulle hentes. I mellemtiden løber hans mobil tør for strøm, og han låner en vens telefon, og ringer til sin far som er i Sverige, idet det er det nummer han kan huske i hovedet. Hans far svarer ikke med det samme. Min søn vælger derfor, at gå med to venner mod en lokal pub som ligger tæt på gymnasiet, og hvor der kommer mange unge mennesker.

Pubben ligger ca. 500 m fra gymnasiet. På vej over mod pubben ser min søn og de 2 venner en bil, der kører i modsatte vejbane. Bilen vælger at køre over i deres side hvor de går, som om bilen vil køre ind i dem. De ved ikke hvem det er, om det er nogle fra gymnasiet der også er på vej hjem, og som vil lave sjov. En af min søns venner råber ”hvad laver I idioter”. Bilen standser, og der er 4 unge mænd i bilen, som ikke er fra gymnasiet. Min søn ser en af de unge mænd stige ud af bilen. Min søn og hans venner begynder at løbe, og den unge mand løber efter dem, og råber af dem. Min søn ser ikke andre stige ud af bilen, men det gør en af hans venner.

De løber alt hvad de kan og ser på et tidspunkt at bilen er efter dem. De kommer væk fra bilen, da de vælger at løbe steder, hvor der ikke kan køre biler.

Min søn er noget chokeret da han endelig får fat i mig og jeg henter ham. Han har i farten, da han og hans venner løb, tabt en t-shirt, som han havde i hænderne, og som vi skal tilbage at hente. Min søn fortæller, at de havde overvejet at ringe til politiet, men at de ikke havde nummerpladen på bilen som var efter dem. Vi ser ikke bilen igen.

Jeg kan ikke vide om de unge mænd i bilen ville gøre noget ved min søn og hans venner, men jeg tænker ikke de lagde op til en hyggelig snak, tværtimod. Jeg havde nok også taget benene på nakken og løbet min vej med den opførsel, som de unge mænd i bilen havde.

Jeg har talt med min yngste søn om, at man ikke skal råbe efter folk der er ude på at provokere, for det er den reaktion de gerne vil have, en undskyldning for at komme efter en, selvom de var ”idioter”.   

Jeg har det så svært med, at man ikke kan få lov til at gå i fred, om det er dag eller nat, uden at der er nogen, som ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt og kun er ude på at skade andre. Her tænker jeg på de historier der har været oppe i medierne det sidste stykke tid, hvor unge umotiveret er blevet slået ned.

Og sur bliver jeg også på de folk, som ser den anden vej. Det mindste man kan gøre er at ringe til politiet. Jeg kan godt forstå, at man ikke tør blande sig, idet der har været eksempler på, at gerningsmændene har slået løs på de folk der har blandet sig. Hvis man udover at ringe til politiet, har mulighed for at optage hændelsen, de fleste har mobiler på sig som kan optage, og give optagelsen til politiet, kan vi få dømt gerningsmændene. Folk skal ikke slås ned eller udsættes for vold.

Ja, det blev ikke til så meget om diabetes i dette blogindlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *