Mettes liv med diabetes – en ny tilværelse

1. maj  2019 var en skelsættende dato, hvor jeg fik konstateret Type 1 diabetes. Jeg ønsker med min blog at fortælle, at man sagtens kan have et godt liv med diabetes trods den modbydelige sygdom.

Jeg har valgt at oprette en blog for at fortælle min historie om det at have fået konstateret diabetes. Jeg kunne godt have brugt en hånd på skulderen, der fortalte, at det hele nok skulle gå, og jeg ikke skulle være bekymret.

Jeg har søgt og læst om diabetes på nettet, men det kan til tider være meget nedtrykkende læsning, da det ofte handler om de problemer der er ved diabetes, og om følgesygdommene ved diabetes. For mig er følgesygdommene meget skræmmende, og jeg har meget svært ved at forholde og tænke på følgesygdommene. Lige nu prøver jeg på at passe på, at mit blodsukker er stabilt. Det er vigtigt, at disse historier bliver fortalt, men jeg har som ny diabetiker haft behov for de gode historier – at livet fortsat kan leves, samt at diabetes ikke behøver at være så svært at leve med.

Min blog er til inspiration til andre, og det der er rigtigt for mig, behøver ikke at være rigtigt for andre. Formålet med min blog er ikke at fortælle, hvad andre skal gøre, men hvis jeg kan være med til, at livet bliver lidt lettere med diabetes, har jeg nået mit mål med min blog.

Alle er velkommen til at læse med – man behøver ikke at have diabetes for at læse med. Min blog handler også om mig som kvinde, som bliver rystet i livet, og skal til at gennemtænke livet – det tror jeg ikke, at jeg er alene om.

Lidt om mig selv. Jeg er en kvinde på 46 år, uddannet socialrådgiver I 1999, og har arbejdet som sådan siden. Jeg er gift og har to store drenge, hvor den ene er flyttet hjemmefra. Vi bor i udkanten af Aarhus i et træhus, som vi byggede i 2005. Derudover består familien af en kat ”Cookie” og en hest ”Paleena”. Vi er en travl familie med arbejde, fritidsinteresser og udlandsrejser, derfor passede det heller ikke ind i mit liv, at jeg skulle have diabetes.

Det jeg b.la. vil komme ind på i min blog, er tiden op til, at jeg fik konstateret diabetes, symptomerne, hvad der fik mig til at gå til læge, for jeg er ikke en af de personer der render min læge på døren. Lige på det punkt ligner jeg nok mest en mand, for man kunne jo risikere at få at vide at man fejler noget alvorligt, hvilket jeg gjorde.

Derudover vil jeg komme ind på de tanker, som jeg fik, da jeg fik konstateret diabetes og hvordan livet er med diabetes. Jeg har en kronisk sygdom, men føler mig ikke syg, udover jeg skal tage noget meget kompliceret medicin, holde øje med blodsukker, tænke over hvad jeg spiser, og gå til kontrol.

Yderligere vil jeg komme ind på min kost for den har ændret sig efter jeg fik konstateret diabetes, motion og hvordan det er at stikke sig med insulin i det offentlige rum.

Sagt med andre ord. Jeg vil gennem dialog med jer dele ”det sure med det søde med diabetes”

Jeg håber du vil læse med og I er meget velkommen til at kommentere på mine indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *